Kontaktai

Susisiekti Santechnikos darbai

Santechnikos darbai Kaune

  • 8-614-33996

Santechnikos darbai Vilniuje

  • 8-614-33996

Santechnikos darbai Panevėžyje

  • 8-614-33996

Santechnikos darbai Marijampolėje

  • 8-685-08262
  • 8-685-08260

 

UAB „Mikludava“

Įmonės kodas: 151469538
PVM mokėtojo kodas: LT514695314
Registro tvarkytojas: VĮ Registrų centras.

Užklausos forma

Apačia

Santechnikos darbai visoje Lietuvoje

Kieto kuro katilinės

Kieto kuro katilinės – tai labiausiai paplitęs individualių namų ir kitų nedidelių pastatų šildymo sprendimas. Priežastįs, kodėl žmonės renkasi kietą kurą akivaizdžios: maža kuro kaina, senas ir įprastas šilumos gavimo būdas.

 

Kieto kuro katilinė - kas tai ? Trumpai tariant – tai kieto kuro katilas su katilinės įranga, kurie yra prijungti prie pastato šildymo sistemos. Katilas, žinoma, svarbiausia katilinės dalis, jo parinkimas, pritaikymas prie vartotojo norų ir lūkesčių yra atsakingas darbas, kurį geriausia patikėti specialistui. Šildymo sezono vidutinė temperatūra Lietuvoje svyruoja apie 0°C, o žemiausia temperatūra apie     -23°C. Norint užtikrinti pakankamą patalpų temperatūrą reikia katilą parinkti tokį, kad jis galėtų padengti šilumos nuostolius šalčiausiu metu, bet kadangi šildymo sezono temperatūra žymiai aukštesnė, nei šalčiausios paros – tai katilas didžiąją laiko dalį dirbs mažesniu pajėgumu, nei leidžia jo galimybės. Per mažas katilas tiesiog nepatenkins Jūsų šilumos poreikio, o per didelis dirbdamas nepilnu pajėgumu dirbs neekonomiškai ir eikvos kurą. Svarbu ir tai, kad katilas būtų patogus naudoti: įkrova būtų pakankaimai didėlė, patogu pakrauti, lengva valyti paviršius.

Katilinės įranga skamba miglotai ir ne vienas turbūt susimasto, kas gi tai? ko gali reikėti ? Katilinės įranga tai: išsiplėtimo indas, cirkuliaciniai siurbliai, pamaišymo vožtuvai, išleidimo, uždarymo ir kiti ventiliai. Norint užtikrinti ekonomišką ir ilgaamžį katilinės darbą neužtenka vien tik gero katilo su aukštu naudingumo koeficientu, kokybiškai pagaminto, svarbu ir kokiomis sąlygomis jis dirba. Jeigu kieto kuro katilo paviršiai per daug atšaldomi, renkasi kondensatas, kuris, kaip žinia, yra agresyvus ir sukelia koroziją. Norint išvengti kondensato susidarymo privalu užtikrinti pakankamą į katilą grįžtančio vandens srauto temperatūra, kuri svyruoja apie 65°C. Šios temperatūros užtikrinimui naudojami keli sprendimo būdai: ketureigis vožtuvas, triegis termostatinis vožtuvas, krovimo mazgas ir panašiai.

Ketureigis vožtuvas iš esmės sujungia katilinės ir šildymo sistemos vamzdynus. Jis dalį karšto vandens tiekia į šildymo sistemą ir dalį į grįžtamą vamzdį. Iš kitos pusės grįžta šildymo prietaisuose atšalęs vaduo kuris maišomas su karštu ir dalis jo patenka į katilą, o kita dalis vėl į šildymo prietaisus. Toks srautų maišymas užtikrina pakankamą katilo paviršių temperatūrą. Schemoje numeriais pažymėti: 1) Ketureigis pamaišymo vožtuvas; 2) Cirkuliacinis siurblys; 3) Filtras; 4) Šildymo sistemos uždarymo sklendės; 5) Karšto vandens ruošimo cirkuliacinis siurblys; 6) Karšto vandens ruošimo sklendės; 7) Apsauginis vožtuvas; 8) Išsiplėtimos indas;

Trieigis termostatinis vožtuvas tai jungtis tarp grįžtamo ir paduodamo vamzdžio, kuri turi termostatinį ventilį. Šio ventilio padėtis priklauso nuo grįžtančio srauto temperatūros, jei grįšta per šaltas vanduo termostatas prisidaro ir dalį vandens paėma iš paduodamo vamzdžio pakankamai temeperatūrai užtikrinti. Schemoje numeriais pažymėti: 1) Trieigis pamaišymo vožtuvas; 2) Cirkuliacinis siurblys; 3) Filtras; 4) Šildymo sistemos uždarymo sklendės; 5) Karšto vandens ruošimo cirkuliacinis siurblys; 6) Karšto vandens ruošimo sklendės; 7) Apsauginis vožtuvas; 8) Išsiplėtimos indas;

Krovimo mazgai tai trieigiai vožtuvai koplektuojami kartu su siurbliais, jų principas toks pat, bet patikimumas žymiai didesnis.

Didžiausia kieto kuro katilų problemą ta, kad jie yra periodinio papildymo, t.y. dažniausiai du kartus per dieną reikia įkrauti kuro ir jį užkurti. Šios problemos keliamiems nepatogumams išspręsti galima įrengti akumuliacinę talpą. Akumuliacinė talpa – tai izoliuotas vandens bakas kuriame kaupiama perteklinė šiluminė energija. Užkrovus katilą prikaitinama didelio tūrio vandens talpa iš kurios šiluma tiekiama į šildymo prietaisus. Tokio tipo katilines galima rečiau kurti, nes sugeneruotas šilumos kiekis suvartojamas laikui bėgant. Schemoje numeriais pažymėti: 1) Trieigis pamaišymo vožtuvas; 2) Cirkuliacinis siurblys; 3) Filtras; 4) Šildymo sistemos uždarymo sklendės; 5) Karšto vandens ruošimo cirkuliacinis siurblys; 6) Karšto vandens ruošimo sklendės; 7) Apsauginis vožtuvas; 8) Išsiplėtimos indas; 9) Akumuliacinė talpa.

Katilinių vamzdynai sudaro nemažą dalį estetinio vaizdo, variniai vamzdžiai blizga ir gražiai atrodo, taip pat jų savybės labai tinkamos aukštoms temperatūroms, bet jų kaina nemaža. Plieniniai vamzdžiai ir ketinės ar plieninės jų jungtys yra gana gremėzdiškos ir užima nemažai vietos, tačiau jų kaina žemesnė. 

© 2024 UAB “Mikludava” E-SPRENDIMAS: DIZAINO ARKLIUKAS